Construim medii sigure de învățare

La Fundația Noi Orizonturi învățăm de 15 ani prin experienţă şi prin serviciul în folosul comunităţii, iar acum venim în sprijinul profesorilor care doresc să transfere la clasă aceste abordări.

Se poate mai mult!

Programele şcolare în vigoare formulează astfel de sugestii metodologice, dar unii profesori le găsesc dificil de transpus în practică. În plus, prinși în agenda încărcată a unei zile de lucru nu ne găsim răgazul de a discuta, în cancelarie, despre provocările cu care ne confruntăm la clasă și posibilele soluții. Programul nostru asta încearcă să fie – o invitație la conversație, pentru a descoperi, împreună, cum putem crea experiențe autentice de învățare.

Avem deja experiență, pentru că am creat și implementat cu succes două programe inovative de educaţie prin experiență pentru tineri cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani: Programul VIAŢA (tabere de educaţie prin aventură în staţiunile Straja și Băile Tușnad) şi Programul IMPACT (o reţea naţională de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri conduse de profesori în școli). Acum vrem să transferăm expertiza noastră prin intermediul unor programe de formare special dezvoltate, pentru ca toate cadrele didactice să poată utiliza cu succes metodologia noastră.

Cine suntem?

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi, fondată în anul 2000 în Valea Jiului, este să inspire tinerii să conducă și să producă schimbări sociale. Facem acest lucru inovând și susținând modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc!
La nivel național, Fundația Noi Orizonturi a dezvoltat două programe educaționale: IMPACT – educaţie prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii, şi VIAŢA – educaţie prin aventură. Cu ajutorul acestora, copii şi tineri între 11 şi 19 ani devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.
Din 2008, programul IMPACT a intrat la „export”, fiind prezent acum în 13 țări de pe patru continente.

În paralel, Fundația Noi Orizonturi a lansat un program academic internațional, Semester Abroad, care aduce în fiecare toamnă în Valea Jiului studenți de la Northwestern College (Orange City, Iowa) și Gordon College (Wenham, Massachusetts).