Planner 2017 – 2018

Succesul unei activități reușite stă într-o bună planificare, iar acest lucru este cu atât mai valabil în cazul profesorilor, al căror program se împarte, meticulos, pe ore. Planner-ul pe care l-am conceput special pentru voi vă permite să planificați întregul an școlar, pe zile. Vacanțele și zilele libere sunt colorate, astfel încât să vă ajute în construcția unui plan cât mai realist. Și pentru că anul școlar are o altă structură decât cel calendaristic, am început cu septembrie și ne-am permis să ștergem cu totul din planner lunile iulie și august. Vacanță frumoasă vă dorim!

Calendarul Profesorului Experiențial

Este ora 8.00 și elevii își încep ziua cu tine. Jumătate din ei sunt adormiți; cealaltă jumătate își verifică pagina de facebook sau își trimit sms-uri. Tu vrei să le captezi atenția pentru lecția pe care o ai de predat, dar îți dai seama că nu poți începe pur și simplu cu materia din programă. Ce-ar fi, ca în loc de „deschideți manualele” să-i provocați la un joc? În Calendarul Profesorului Experiențial vă propunem 12 metode care să vă ajute să faceți o altfel de învățare, care să-i implice și să-i provoace pe elevi.

Harta Experiențelor

Nici în viața personală, nici în cea profesională nu suntem obișnuiți să reflectăm, să ne recunoaștem emoțiile și vulnerabilitățile. Harta alăturată poate fi folosită pentru reflecție individuală, dar mai ales pentru reflecție în grup, după participarea la o experiență de învățare mai complexă, cum ar fi proiectul de serviciu în folosul comunității. Harta experiențelor stimulează reflecția și comunicarea, creativitatea și asocierile; ajută la dezvoltarea inteligenței emoționale a elevilor și încurajează participarea și schimbul de percepții asupra aceleiași experiențe.