Eva Ioana Sabou

Profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, din Satu Mare

“Eu m-am născut să dărui, oricând şi oricărui…
Să mă clădesc cântând, să mă izbesc şi să mă nărui…
S-aduc în casă-mi zarea, să-nalţ pământu-n cer…
Să dau, şi…. , niciodată… –napoi să nu mai cer!”

Aron Cotruș

Consider că un profesor de succes este cel care iubeşte ceea ce face şi urmăreşte în permanenţă ca atât el, cât şi elevii pe care îi educă şi instruieşte , să fie necontenit într-o competiţie cu ei înşişi: MÂINE să fie mai buni decât AZI!

Cea mai importantă revelaţie a mea de când sunt profesor am avut-o în calitate de inspector şcolar de specialitate pentru învăţământul primar,  cu colegii învăţători. În cadrul diferitelor inspecţii am regăsit în stilul acestora de abordare a lecţiilor ceea ce am discutat împreună cu ei la întâlnirile noastre metodice/ cursurile de formare specifice.  Iar faptul că elevii participau şi cu sufletul, nu numai cu mintea la aceste activităţi mi-a întărit ideea că efortul nu a fost zadarnic.De cealaltă parte, dificil în această profesie mi se pare birocraţia care sufocă sistemul de învăţământ românesc.

Pentru a sintetiza importanţa cursului FNO, l-aş parafraza pe prof.Dumitru Constantin Dulcan care spunea că: o singură experienţă contează cât zece cărţi citite… iar la acest curs, cred că am trăit din plin, cu toată fiinţa-mi, una dintre cele mai speciale experienţe profesionale din cariera mea didactică de până acum.

În puţinul timp liber pe care îl am la dispoziţie îmi place să mă plimb, să citesc şi să ascult muzică de calitate.